milivolt electronics world news Nazilliler,_Gd_Gd_Treni\'ne_kavutu-didimhaber.net
24-12-2015

Nazilliler, Gd Gd Treni\'ne kavutu

Nazilliler,_Gd_Gd_Treni\'ne_kavutu

Nazilli ve Sümerbank’n sembolü olan tarihi Gd Gd Treni, restorasyonunun tamamlanmasnn ardndan Nazilli’ye döndü. Bir çekici üzerinde ehrin caddelerinde sireni çalarak gezdirilen Gd Gd trenini görenler, duygusal anlar yaad. ehir dnda bulunan Gd Gd yeniden Nazilli’ye gelmesiyle tarih yeniden canland. 

Sümerbank Nazilli Basma Fabrikas’na malzeme ve içi tamak için Almanya’dan ithal edilen ve çalanlar ile halk tarafndan çkard sesten dolay \'Gd Gd\' olarak anlan tren yeniden eski günlerine döndürülüyor. Yllar sonra lokomotif ve vagonlarn restoresini yaplmasn salayan Nazilli Belediyesi “Gd Gd Trenini” tekrar Nazilli’de sefere çkaracak. 

Hedeflerinin Gd Gd Treni\'ni en ksa süreçte Nazilli’de sefere çkarmak olduunu belirten Nazilli Belediye Bakan Haluk Alck, “Atamzn yadigâr olan bu trene sahip çkacaz. Tarihi önemi itibariyle tüm Türkiye tarafndan bilinen bir trendir. Ayrca Atamzn bize hediyesidir. Restorasyon çalmalarn Atamzn ölüm yl dönümü olan 10 Kasm’a kadar bitirtmeye çalyoruz. Ancak elimizde olmayan herhangi bir sebepten dolay bizim planladmz tarihte aksaklk olabilir. Ama hedefimiz Gd Gd Trenini en ksa süreçte Nazilli’de sefere çkarmaktr.” dedi. 

Ordu Caddesi üzerinden Belediye Meydan güzergahnda gezdirilen Gd Gd treninin siren sesiyle akna dönen vatandalar hemen cep telefonlarna sarlarak tarihi an görüntüledi. Belediye Meydanna getirilmesinin ardndan youn bir kalabalk tarafndan çevrilen tarihi tren, uzun süre siren çalarak yaama döndüünü müjdeledi. 

Nazilli Belediyesi tarafndan bir süre önce çaltrlarak bakma alnan tarihi Gd Gd Treni’nin stasyon Meydan’ndan Sümer Kampusu’ne kadar olan güzergahnn daha da geniletilerek Organize Sanayi Bölgesi’nden geçirilecei açklayan Bakan Alck Gd Gd Treninin lokomotifinin mekanik aksamnn bakmnn ve restorasyonunun Devlet Demir Yollar zmir Bölge Müdürlüü tarafndan yapldn ifade etti. Tarihi trenin vagon ksmnn d kaplamasnn aslna uygun olarak Konya’da yeniden yapld ve önümüzdeki günlerde montaj ilerinin sürdüünü ifade eden Alck, unlar kaydetti: “Biz bir nostaljiyi yaatmak istiyoruz, trenin restorasyonu tamamlandnda Devlet Demir Yollar yetkilileriyle görüerek güzergahnn Organize Sanayi Bölgesi’nden geçmesini salayacaz.” 

Vatandalarn youn ilgi gösterdii trenin ilk kez 1945 ylnda Sümerbank Basma Fabrikas ile Nazilli Gar arasnda malzeme ve içi tadn ifade eden Belediye Sosyal ler Müdürü Fatih Demir de “1990’l yllarda arzalar ve bakm maliyetleri nedeniyle ilevini yitiren tren yaklak 25 yldr çürümeye terkedilmiti. Bakanmz Haluk Alck’n giriimleriyle hem lokomotif hem de vagonlar bakma alnd. Bundan böyle Gd Gd treninin sesi yeniden duyulacak. Nostaljiyi yaadmz bu mutlu günde tüm Sümerbankllar ve Nazilli halk adna bakanmza çok teekkür ediyoruz.” diye konutu.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..